Friskispressen

Jag sitter just nu och läser nya Friskispressen och väntar på att Ellen ska bli klar med maten, lyxigt värre. Det är så skönt att efter ett grymt träningspass, sätta sig ner och läsa Friskispressen. Blev nästan överlycklig när jag såg att de hade kommit en ny.



Hemma från Västerås

Västerås är en underbar stad. Hotellet var stort och stan så stor att man hade svårt att hitta till de ställen man ville. På fredag kväll hittade jag en rockaffär och tänkte, "hit ska jag gå imorgon!". På lördagen sen så fick jag gå runt i ungefär 20 minuter innan jag hittade den där jävla affären. Men skam den som ger sig. 
 
Vi lyxade med att äta god mat varje dag, gå på bio och att shoppa. Utöver detta fick jag även ägna tid med underbara Yvonne och Frida. Inte nog med det så såg jag Hejainternet-Jocke på söndagen när vi skulle hem. Tyvärr så vart jag så blev jag så starstrucked att jag inte hann fram till honom för att berätta för honom hur grym han är.
 
-> Kolla in honom vetja. Om ni inte redan gör det. <-
 

Hur mäktig är inte en val?

Helt ärligt, hur mäktig är inte en val? De väger ca 150 ton, blir upp till 30m långa och kan leva i upp till 200 år. Enda sedan jag var liten har jag alltid haft stor respekt för valen. De är världens största djur, de är till och med större än dinosaurerna. Jag gick inte och la mig förrän 02 inatt bara för att jag kollade på en massa bilder och filmer på valar, haha. Jag satt och grät igår för att de är så fina! (herregud vad jag är patetisk.)
 
För en stund sedan gick det även en dokumentär på tv om Grönlandsvalen. Att vi människor skjuter valar för att använda det till olja, korsetter och mat gör mig illamående. När jag blir miljonär (höga framtidsdrömmar) ska jag lätta skänka bort en stor del av pengarna till någon fond som går till att rädda valarna. 

Norsk tröja

Jag rensade lite bland ytterkläderna och hittade en norsk tröja, ni vet en sådan som är gjord av ull och som är hur varm som helst?
 
Jag har aldrig kunnat haft den eftersom att den har varit för liten, men nu så testade jag den, för jag tänkte att jag kanske kunde ha den nu när jag gått ner så mycket i vikt, och det kunde jag! Jag blir så jävla glad sådant händer! Yes! Vilken motivation!
 

Polly kladdkaka

Ingredienser:
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
½ tsk salt
Polly, efter smak
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg och socker tills det blir fluffigt och poröst.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Smöra och bröa en ungssäker form.
Blanda samman alla ingredienserna, försiktigt så kakan inte blir torr. Häll sedan ner Polly, efter smak, rör runt de i smeten något.
Häll smeten i formen och grädda i 15-25 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.
Låt svalna och servera med frukt, glass, grädde or whatever.
 

Godare gröt finns inte

Ingredienser:
En del müsli, (gärna med frukt och nötter) och en del havregryn.
Linfrön efter smak, men inte mer än 2 msk, då det är giftigt.
Dubbelt så mycket vatten som müsli och havregryn.
 
T.ex. 1dl müsli, 1dl havregryn, ½msk linfrön och fyra dl vatten.
 
Gör såhär:
Koka allting som vanlig havregrynsgröt, dvs, häll bara i allt i kastrullen, koka på medelvärme tills du får en gröt, späd med mer vatten om du vill ha den lösare. Ett tips är att hälla i liten vatten under tiden, ungefär som när man bakar med mjöl, så att gröten inte blir för rinnig.
 
Toppa gärna med bär och mjölk. Eftersom att det är frukt i müslin så behöver man ingen sylt, och är det även nötter så bidrar det till en längre mättnad, visst är det bra? Jag har slutat äta vanlig havregrynsgröt, äter bara den här!
 
 
 

Pineapple smoothie

Jag tillverkade en smoothie till mellanmål, och eftersom att vi hade annanas hemma så vore jag bara dum om jag inte använde den.
Jag ber om ursäkt för den fula redigeringen, men jag är inte världsbäst på de fotoredigeringsprogram jag använder än.
 
Ingredienser:
Turkisk yoghurt
Annanas i små bitar 
 
Mixa till en smoothie och garnera sedan med annanas och kokos.
 

Twitter

Nu, har jag som länge varit skeptisk mot Twitter, reigstrerat mig. Ni får gärna följa mig, och självklart heter jag samma som överallt annars, Emmajaoo.
 
Glöm inte inte heller bort min Instagram, där jag heter emmjaoo. Historien bakom detta är helt enkelt att någon var före mig, med att heta emmajaoo.

App som lurar smaksinnet

Ett Japanskt företag har utvecklat en app som med hjälp av en minifläkt som kopplas till hörlursingången lurar ditt smaksinne. Man köper alltså olika slags dotftpuffar i olika paket för 35kr st. Man kan t.ex. vakna till doften av nybrygt kaffe, få riset att smaka som sockrade munkar eller varför inte skicka ett textmeddelande med smak av godis?
 
Appen heter Scentee och har ännu inte släppts i Sverige. Jag personligen skulle tycka det vore väldigt intressant om den gjorde det, jag menar, vem vill inte äta nyttigt och gott? Tänk att den där äckliga gröten på frukosten helt plötsligt smakar som en nybakad sockerkaka, det skulle jag vilja prova!
Källa

Spirited Away

Som ni vet så är jag väldigt Japan-intresserad, och med de följer bl.a. anime och manga. Jag har oftast aldrig tid att se på anime eller läsa manga, men en animefilm som jag sett är Spirited Away. Det var den första kopplingen jag fick till Japan. Jag fick den när jag sålde jultidningar och blev direkt förälskad i den. Jag tror inte att jag kan räkna antalet gånger jag tittat på den på mina händer. Jag kan se den om och om igen utan att tröttna. Jag rekomenderar den verkligen!
 

Klicka på bilden för att se trailern


Avkoppling 2000

Jag tror inte att det finns något skönare än att med världens träninsvärk i kroppen, veta att man bara kan åka hem efter skolan, lägga sig under täcket och se på en gammal TH-konsert på DVD.



En bra måndag

Jag tror aldrig att jag varit med om en sådan bra måndag som denna.
Det började med att jag och Johan fick beröm för vårat duktiga badmintonspel på idrotten. När vi senare kom ner i omklädningsrummet så satt de duschdrapperier för duscharna.
 
Senare så fick vi reda på att vår engelskalärare är sjuk, vilket betyder att provet blir uppskjutet till torsdag, att vi börjar 09.40 istället för 08.00 och att jag kan träna innan skolan och åka hem direkt efter skolan. Matteprovet som jag gruvat mig för kändes också bra, riktigt bra!
 
Har nyss varit på ett riktigt jobbigt men härligt Intervall Flex-pass på Friskis. Mitt humör bara fortsätter att vara på topp, man kan nästan tro att jag tagit anti-deppressiva tabletter, men icke sa nicke, haha!
Gammal bild i repris

Kreativa Emma

Jag känner mig väldigt kreativ och ansvarstagande idag. Har både gjort 'godis', fixat i mitt rum, gjort en header och bytt profilbild på Facebook.



Lördagsgodis

Jordgubbar doppade i chocklad och blåbär på 'pinne' som sedan rullats i turkisk yoghurt. Sedan fick detta vila i frysen i cirkus två timmar. Nomnom!
Prova!

Headerbyte

Som ni ser, så har jag bytt header! *applåder* Vet inte hur länge sedan det var jag bytte, men nu är det i alla fall gjort. Jag får en sådan större lust att blogga när jag har en snygg header!
 

Extrapris på Ben igen

Vilken tur att jag och mamma åkte till City Gross och handlade. Ben&Jerry kostade endast 40 kr där!! Så jag passade på att köpa nummer 21 till min samling.

Billig Ben&Jerry och en bra film, det tackar man inte nej till.



Froosh

Igår kunde man svara på Froosh's marknadsundersökning, och blev man bland de 100 första så vann man två valfria Froosh. Jag deltog i marknadsundersökningen,och för någon timme sedan plingade det i min mobil, jag fick två sms från Froosh som innehöll varsin kod till en gratis valfri Froosh!
 
Jag älskar Froosh, men är oftast för snål för att köpa en, men det slapp jag ju nu, haha.
 
Jag sitter just nu och äter mellanmål, en hemmagjord Froosh, hehe.
 

First Hotell Plaza

I förrgår bokades de sista tågbiljetterna, och nu är det bara en jättelång väntan kvar. 15 dagar, 18 timmar och 11 minuter säger mig nedräknare på mobilen.
 
Jag och Ellen har nämligen bokat två hotellnätter i Västerås första helgen på lovet. Vi ska bara äta en massa god mat på restaurang, sova gott, tillbringa hela mornarna på hotellfrukosten och slösa pengar. Det ska bli alldeles underbart att få pusta ut en hel helg i en annan stad på hotell efter den hektiska skolan jag har framför mig de här två veckorna!
 
 
 

Noll koncentration

Jag älskar när man sitter och skriver ett prov som får hjärnan att explodera, och händerna att krampa när de som håller till i klassrummet på andra sidan väggen lyssnar på någon slags hörövning på tyska på högsta volym dessutom. Eftersom att det bara är en vikvägg emellan klassrummen så hörs precis allt, oavsett vilken sida av väggen man befinner sig på.
 
Detta kanske kan vara en bit av ett bra innehåll på någon argumenterande text jag antagligen kommer tvingas skriva? När jag samtidigt håller på att plugga på alla tusentals prov och andra uppgifter som ska lämnas in innan lovet.
 
Nej, nu var jag ironisk, men vafan, jag är lite småtrött på skolan nu alltså.
 

Halv 9

Två dagar i veckan börjar vi halv 9 istället för 8, vilket betyder att jag kan gå upp klockan 6 utan att stressa, jag kan ta bussen 10 i 8 istället för tio över 7, men bäst av allt är ändå att jag kan laga en god frukost och sitta längre och äta utan att stressa. 
 
Eftersom att det är en sådan dag idag, så har jag både hunnit sova över väckarklockan och lagat frukost i form av gröt gjort på müsli, en fullkornssmörgås med ost, sallad och tomat, citronvatten och en banan.
 

Ingen choklad

Enligt tidningen Metro så så ska kakaoträden vara så hotade att experter har satt ett datum då träden ska dö ut, som resulterar i att vi aldrig kommer kunna äta äkta choklad igen. Den andra oktober 2020 närmare bestämt, ska kakaoträdens död inträffa.
 
Tänk dig:
Ben & Jerry utan choklad.

Inga chokladkakor.

Ingen chokladsås eller chokladglass.

Ingen varm choklad.

Inga bakverk med kakao i.

Källa

Bästa vattenflaskan

Har precis kommit hem från Sophie där det hölls partaj igår och Tupperwear-party idag. Grejerna som vi beställde när mamma hade sitt fick vi idag och däribland fanns min vattenflaska. Den är så perfekt eftersom att den är i hårdplast och därför inte knölar sig. Dessutom så är det en stor öppning istället för en pip så att man kan hälla i sig vatten. Från och med nu kommer jag jämt ha med mig denna!



Det här måste nog vara det bästa med marknader

Idag tog jag och mamma oss en trip till Rättvik och den årliga höstmarknaden efter skola och jobb. Vi köpte inte speciellt mycket, men vi fick i alla fall med oss dessa hemgjorda kokosbollar som vi längtat efter.



Skolfoto, i alla fall gruppbild.

 
Igår kom skolfotot ut på Photomic så man kunde kolla på det. Dock så har vi bara tagit gruppbilden, där hälften av klassen valde att vara frånvarande, precis som förra året. Kan man börja kalla detta tradition?
 
När vi tar porträttbilderna återstår. Den fotografen som skulle göra detta var nämligen sjuk när gruppbilden togs, typiskt.

Snooza med Simon och Emil

Nu när Vakna Med NRJ har lagts ner på televisonen, som var det sämsta beslutet Kanal 5 har gjort, så har Snooza med Simon och emil tagit deras plats på morgonen. 
 
Simon Lussetti och Emil Beer, från IJustWantToBeCool har tillsammans en serie på Splay's kanal på Youtube med tio minuter långa avsnitt där de tar upp allt från människors olika problem de skickar in till egna stories. De har även tävling på tisdagar, och en gäst på torsdagar. Avsnitten läggs alltså upp varje vardagmorgon kl. 06.00. 
 
Jag älskar att titta på detta när man precis har vaknat, men är för trött för att resa på sig. Dessutom så släpps avsnitten så pass tidigt att man hinner se dem. Eftersom att de finns på Youtube så kan man titta både på mobilen och på datorn, perfa!
 
Här är första avsnittet:

Jag fattar inte

Jag ställer mig hela tiden frågan vad jag ska blogga om, och finner oftast inget svar som resulterar i att jag gör annat. Men nu när jag tänker efter så kommer jag på en hel del.
 
För två veckor sedan, på torsdagen för att vara exakt så blev min telefon fuktskadad, den fick lite onödigt vatten på sig. Eftersom att jag är som många andra så fick jag panik och kunde inte koncentrera mig alls den dagen i skolan för att jag inte visste vad som skulle hända med min älskade mobil. När jag kom hem hade mamma hittat en grej som tydligen kunde reparera fuktskadade elektronikprylar, så jag beställde den. 
 
Det är en slags påse som suger upp all fukt så mycket att prylen sedan kan vara användningsbar utan skador efter vistelsen i påsen. Min telefon låg där i 24 timmar och efter detta så fungerade den!! Tror aldrig att jag hoppat så högt av glädje! Jag har också lärt mig att aldrig ta in min mobil i badrummet igen, aldrig.
 
En sådan här påse bör alla ha hemma. Den kostar cirkus 200 kronor bara, man lägger väl hellre 200 spänn på något som fungerar än att lämna in mobilen och få betala tredubbelt så mycket, minst. Eller så tar de inte ens emot den när de ser att den är fuktskadad.
Klicka på bilden för att läsa mer om produkten

RSS 2.0