Ett leende på läpparna

Jag mötte en kund idag som beundrade mig pga mitt hår och min stil, han sa att han tycker det är bra att dagens ungdomar har skapat sig en egen identitet. Han berättade att när han var i min ålder så fick man inte ens gå till skolan om man hade ett hål i byxorna, alla skulle se likadana ut. Han frågade om något slängt negativa kommentarer på mig angående mitt hår, men jag svarade nej, och det tyckte han var bra. Han sa att jag kommer uppleva många roliga saker, önskade mig sedan lycka till och gav mig en klapp på axeln innan han gick vidare. 
 
Han gjorde min dag! Hur många 70åringar finns det som ser på oss ungdommar på det sättet? De flesta brukar bara klanka ner på oss när de ser oss i onaturliga hårfärger, piercingar och udda kläder. Kanske var den här gubben en av de som ville sticka ut, men inte fick eller kunde. 

Mini cupcakes

Jag och mamma har bakat mini cupcakes hela eftermiddagen, det blev 45 st! Det är så perfekt att göra små cupcakes istället för vanliga, eftersom att man blir så sjuuukt mätt på en normalstor cupcake. Är dom små orkar man ta två ;)
 

IRL

Igår var jag och mamma på bio eftersom att vi fått gratisbiljetter till filmen IRL som visades sista dagen idag. Filmen var en typisk film att de i skolan, en sådan film som drog igång många tankeställare ihjärnan, en film som många känner igen sig i. Verkligen sevärd!

Bananpannkakor

 
För 1-2 portioner:
1 banan, två ägg, lite salt och lite mjölk.
Blanda samman med en gaffel eller en stavmixer till en smet. 
Stek i smör, var dock riktigt försiktig när du vänder pannkakorna eftersom att de lätt kan gå sönder. Jag var tvungen att ha två stekspadar för att lyckas, haha!
 
Servera sedan med vispad grädde,bär eller yoghurt. Jag åt med grekisk yoghurt och blåbär, som ni ser. Perfekt att äta till frukost eller mellanmål. Massor med nyttiga proteiner!
 
Tips: Byt ut bananen mot mango, då får ni mangopannkakor. Mango och banan är nämligen frukter som binder smet bra. I en smoothie gör de även konsistensen tjockare.
 

Intro

Första dagen på Clas Ohlson gick galant. Jag blev varmt mottagen och presenterad för de andra på morgonmötet som en ny kollega, supertrevligt!
 
Hela dagen har jag tillbringat framför tv:n och datorn där jag sett på filmer om företaget och andra informationsfilmer, samt genomgått några små utbildningar på dator. Jag har även fått en Clas Ohlson-skjorta, ett skåp, en datorinloggning och en tagg så att jag ska kunna gå in och ut.
 
Det känns jättebra, även fast jag känner mig lite rädd för att kunna ta egna initiativ då jag varken hittar eller vet något om produkterna och knappt kom ut när jag skulle hem.

Det börjar hända grejer

Jag älskar mitt rum mer och mer för varje förändring som sker. Igår var jag och mamma på IKEA och där fick jag med mig en tvättkorg, en klädställning, två orkidéer, en filt och en datorstol för under femhundralappen, hur nice?!
Nu är det bara min onödigt stora bokhylla som ska bytas mot en mindre. Kanske ska köpa en kyl, frys, spis och toalett också, vill verkligen inte vara någon annanstans! Bara Ellen som saknas 
 
 
 
Säger härmed godnatt. Min sex veckor långa praktik börjar imorgon, 7-16 varje dag. 
 

Konsten att hitta vinterskor

Jag är sååå kräsen på skor. Förra året köpte jag inte ens några för att jag inte hittade några i min smak. Efter mycket letande så hittade jag äntligen ett par skor, som inte var svindyra, som var varma, som jag får plats med en socka i och dessutom var skitsnygga. Hur ofta händer det liksom?
 

Skolkatalog

Fick hem skolkatalogen idag, och än är den lika rolig att titta i som den var när man fick den för första gången.
 
 

RSS 2.0