Filmtips

Det har varit dåligt med bloggande i helgen. Men nu är jag i alla fall hemkommen från pappa.
I lördags var vi nere i källarn och sköt luftpistol. Var så trissad så jag glömde ta med kameran ner och fota det hela.
Vi såg även Hypnotisören på kvällskvisten i lördags, som jag starkt kan rekomendera!
Fick även Wrong Turn 1 av pappa. Wrong Turn-filmerna är också sjukt bra. Har dock inte sett alla fem än, men jag tycker verkligen att ni ska kolla in de om ni gillar skräck!

Hemma från Valbo

Pappa och jag har varit i Valbo och shoppat, ätit gott och kollat på YOHIO som var där och uppträdde. Dock så vet jag inte om det var värt att stå där och svettas bland småbarn och föräldrar 20 minuter innan, när han bara spelade i 10 minuter! Han kom i alla fall upp på scenen iklädd en röd tomterock och en blå tuta i handen. Förstod inte riktigt grejen med det, men det var lite charmigt!

Sevärd dokumentär

Jag tänkte tipsa er om en sjukt sevärd dokumentär på svtplay. Tyvärr så går den inte att bädda in, så ni kan se den direkt här. Men den handlar i alla fall om en 33-årig tjej vid namn Sahar, som både är homosexuell, funktionshindrad och invandrare


Ett steg närmare sommaren


Lunch

Om en stund kommer mamma och hämtar upp mig, så ska vi ta med oss mormor och käka tidig lunch på Gescwonergåden uppe vid Falu gruva. Men det gör inget att den är tidig, var nämligen uppe och studsa redan vid halv 8!

Sötaste valrossen!


Back on track

Tyvärr så har jag inte kunnat blogga något de senaste dagarna. Men nu har jag påsklov, och hur mycket tid som helst!
Solen skiner, och mamma smsade mig under dagen och berättade att jag ska få jobba fyra dagar på hennes jobb under lovet, hur underbart är det inte?!
 
Idag var det Bad Taste på skolan. Det är en utklädnadstävling där den med fulast kläder vinner. Det var mest lärare som klädde ut sig, och inte var det lättare när man skulle hålla tal (nationella provet i svenska) för en av dem.. första till vänster.. 
 

No words


Ben&Jerry-samling

Som flera av er vet så älskar jag Ben&Jerry's och har ingen förståelse alls för de som äter glassen ur annat än burken. Hallå, det är ju burken som ger en den där härliga känslan. En dag gick det så långt att jag bestämde mig för att samla på dessa burkar. 
De på bilden är i princip alla jag ätit.
Helt ärligt så kan jag inte bestämma mig för någon favorit, men den jag gillar minst är "Oh My! Apple Pie!"
Hade jag vunnit mycket pengar, så hade jag lätt gått iväg till första bästa mataffär och bunkrat upp halva frysen med Ben&Jerry's, helt klart!

Utväxt

Min utväxt är nästan 1 dm, och jag ska inte färga håret förrän om en månad.. Hur ska jag klara mig? hah.
Well, jag behöver verkligen låta det växa när jag ska bleka det massor sen. Men vilken färg jag ska färga det till får ni se då! ;)
Jag är jättenöjd med det fina kladdet i ansiket, don't judge me!

Inspiration noll

Jag har varit superdålig på att uppdatera, men jag har ingen inspiration alls, det står verkligen stilla.
Det var inte världens bästa lördag igår heller. Jag och mamma bestämde redan på fredagen att vi skulle se "Låt den rätte komma in". Vi laddade ner den, och brände ut den. Men det funkade inte, även fast vi testade att bränna på två olika sätt, med två olika filer. 
Jag är en sådan som hatar när det inte blir som planerat. Så min dag var verkligen förstörd efter det där, lol.
Vi åkte senare och lekte med Engla i en park, och på vägen hem åkte vi faktiskt och hyrde filmen,haha!
 
Mamma kunde inte låta tv:n vara under Earth Hour, men lamporna var släckta! Deltog ni också genom att släcka lamporna? Stearinljus är ju hur mysigt som helst!

Ta till dig!


Peanutbutter cup

Tog lördag idag istället, då mamma kom hem med en halv tårta som mormor hade gjort. Nu tänker jag njuta av min B&J som jag längtat efter i över en månad!

Jordgubbs- och hallonsmoothie..

Toppat med kokoschips och nötter, supergott mellanmål!
Dock missbedömde jag hur stort glas jag behövde, så de ser lite knas ut

Stenad till döds

 
Hur i helvete kan man tillåta något sånt? Det är år 2013 nu! Hur kan religionerna spela så stor roll, och vad spelar det för roll vilken sexuell läggning man har? 
Detta är ju helt absurt!

Gullefjun

Mamma kom hem med en påse från focus där denna låg och väntade.
Marsipan är fan gott, sitter och äter lite på honom nu. Är jag konstig?

~


Dagens Youtuber

HejaInternet
 
Han är rätt liten än så länge, men jag gillar hans videos, och kan relatera till många saker han pratar om. Här har ni en av mina favoritvideos.

Negerbollar

Mamma somnade, därav ingen äppelkaka, så jag slängde ihop lite negerbollar, nom nom!
 

Sockersug

Jag har haft ett enormt sockersug idag. Det var inte heller bättre när vi åkte till affären och mamma la ner både chips och baugetter i korgen. Jag har hört att vinäger ska dämpa sockersug. Men jag hann knappt smaka innan jag spottade ut det, helevet så äckligt! Nu har jag i alla fall laddat upp med världens störta vattenglas och en stor tekopp framför datorn, medan jag ska titta på när min vän äter B&J på skype, härligt.
 

BOST


Bluebanana.com


wierd weather

Det har varit sol hela dagen och jag har haft förhoppningar om att ännu mera snö ska smälta bort. Tittar ut genom fönstret på gymmet och ser att snöblandat regn faller ner och att bara en bit av himlen är blå och resten grå. Nu vart man ju på ännu bättre humör, eller?
Jag som precis börjar cykla ocksååå

Måndag.

Sitter här och fördriver tiden, även fast jag egentligen har en bok att läsa och ett prov att plugga till..
Idag vart det i alla fall friluftsdag. Jag och Frida valde att först gå på ett medel-jumpa-pass på friskis och svettis och sedan på zumba, även fast vi kunde varit hemma då vi bor en bit från skolan både hon och jag. Friluft var det ja.. ;)
Var så fruktansvärt skönt att ta av sig de där svettiga träningskläderna och duscha och tvätta håret, GOSH.

Melodifestivalen 2013 och Robin Stjernberg

Enda sedan jag hörde Robins låt i första deltävlingen så fastnade jag för den.
När han fick flest poäng av de utländska jurygrupperna så vart jag inte annat än glad. När han senare vann så kunde jag inte annat än le. Robin förtjänar verkligen det här. Han är den som sett gladast och lyckligast ut i alla tvframtränaden. Han har gått igenom mycket och förändrat sitt liv. Det ska bli grymt kul att se honom i Eurovision.
 
Min andra favorit, YOHIO, kom ändå tvåa, vilket är bra för att vara ny inför det svenska folket. Ralf Gyllenhammar har också en grym låt, men han har hållt på i många år och är så erfaren. Det är bra att lämna lite plats åt de yngre och låta dem växa.
 
Gina har alltid haft fina klänningar på sig, men den här gången kunde jag inte låta bli att skratta.. Den satt inte snyggt någonstans!

Jordgubbar i solen

Dagens idioti:
Vi hade lämnat Engla i bilen när vi gick in och handlade. När vi kommer ut blir vi påhoppade av ett äldre par som anklagar oss för att ha plågat henne, men vi var inte alls inne länge i affären med tanke på att Engla satt i bilen, och dessutom så flåsade hon inte heller. Såg nästan ut som att de stod och väntade på oss när vi kom ut.. Vilka jävla människor det finns! Det vet inget om hur länge hon suttit i bilen eller hur varm hon var!
 
Dagens perfektion 1:
Lådan med jordgubbarna vi köpte idag, känns så vårigt!
Ska även baka en kladdkaka mot kvällen, mums!
 
Dagens perfektion 2:
Vårvädret
 

Arg, upprörd och irriterad, men ändå glad

Vi ställde in gårdagens samhällskunskapslektion för att idag gå på en föreläsning av Jonas Sjöstedt, vänsterpartiets ledare. Vi hade en håltimme på 90 minuter för innan föreläsningen började, och våran lärare som skulle ta närvaro var inte ens där varken före under eller efter föreläsningen, vilken innebar att jag redan kunde åkt hem klockan ett och sluppit en håltimme. Fick tom ställa in träningen idag för att jag inte hann med den.. Jävla lärare!
 
Dock så såg jag nyss att friskis och svettis, där jag tränar, har gratis jumpa och spinning på lördagar en viss tid hela våren. LYCKLIG! Tänker verkligen utnyttja alla pass jag kan, så himla roligt!
Så nu kan jag förhoppningsvis ta igen tränigen jag missade idag på lördag istället!

Uppfinningsrikt


fyrtionio dagar..!

Jag började denna lugna tisdagsmorgon med att vakna i panik 10 över 7. Kastade linserna i ögonen, tog på mig kläder och sprang emot bussen med lite smink och frukost i väskan. Sitter svettig på den proppfulla bussen och tar på mig lite basicsmink så jag inte ser helt nyvaken ut, och äter frukost. Vilken morgon..
 
Jag satte mig ner och räknade hur många dagar det är kvar till sommarlov och kom fram till 49 st!? Hoppas jag räknat rätt, för det är otroligt lite. Galet!

Inte som planerat

Gick hem svettig från gymmet idag, då jag inte ville ha blött hår när jag skulle gå ut med Engla, eftersom att mamma skulle iväg på kurs. Dessutom tänkte jag öva lite gitarr tillsammans med min skräniga röst. -----> Men icke, kursen vart inställd. Nu går kvällen istället åt till att göra något helt annat. Me don't like.
Bjuder på en festlig sommarbild!

Pictures of the day


Det é okej

Jag tänkte bara dela med mig av en fin liten video som jag hoppas att ni kan ta till er av.

RSS 2.0