Nytt i garderoben, men eller snarare mitt nya leva-i-föralltid-plagg

Sist jag och mamma rensade förrådet nere i källaren så hittade vi hennes legendariska hårdrocksväst. Dock var alla märken avplockade, men nu har vi sytt fast de, haft på lite knappar och nitar och fyllt i det som suddats ut, det åker säkert på fler saker i framtiden också. Nu är den min! Tänker bära den med omsorg, verkligen 
 

Peace And Love - Inställt.

Tror nog att de flesta vet om det som står i rubriken, så jag tänker inte ta något mer om det.
Som plåster på såren låg min beställning från Piercing.nu innanför dörren när jag kom hem.

Mjukglass-recension

Minns ni mjukglassarna, som jag köpte hem? De som ska stå i frysen i tre timmar innan de kan ätas?
Det var exakt samma konsistens och krämighet. Dock så smälte den rätt fort, så att ha den i våffla eller strut var ju sådär, dessutom så vart det ju inte sådär snyggt 'spritsat' som det blir från en mjukglass maskin.
Smakmässigt:

 

Pink leopard nails

Jag använde mig av:
Claudia Nailpolish - Another Pink
Nailpolish By H&M (den hade inget namn, men färge är turkos)
Stargazer - 129
Kubiss - Shade No.1

 

Sovmorgon

En del sover lite längre när de har sovmorgon, jag passar på att träna. Även fast det är lite motvilligt att gå upp 06 när man börjar 11, så känns det så jäkla bra efteråt.
Ellen har även beställt biljetter hit tills på torsdag, tror jag avlider av längtan! ~
 

I'm blue double dee double daj..

Finns det något bättre än nyfärgat hår?
- Nej, om du frågar mig.
Nu har mitt hår åter fått sin blåa färg, så alla ni som kallat mitt hår havsgrönt, släng er i väggen, haha. 

Bananasplit utan banan?

Igår när jag och Sophie beställde en bananasplit på Geishiska parken, så hade de ingen banan. Det är ju ungefär som att äta pizza utan deg, det går liksom inte. Well, vi fick desto mer glass i alla fall. 
Testade en ny glass idag, som jag i alla fall inte sett förut, som nästan var banana split, SÅJA. 

En timme av livet

Det kanske inte handlar om en timme på gymmet, kanske en halvtimmes promenad eller att orka ta sig iväg till jympapasset eller vad som helst. Vad det än handlar om för träning så vet du själv vad det ger dig. En starkare och friskare kropp. Jag säger inte att man ska göra något man tycker är tråkigt, men att hoppa över träningar för vädret? Det är faktiskt inte omöjligt att träna ute heller.
 
Det är en sådan liten liten tid av livet, som ger dig så mycket tillbaka. Speciellt när man har ett mål. Att gå ner i vikt, komma i form inför alla löpar-lopp som är just nu, få starkare armar eller vad som. Jag lovar att man känner sig så mycket mer besviken på sig själv om man hoppar över en träning för att det är fint väder. Herregud, du är vaken ungefär 12 timmar på ett dygn. Hur många tränar du? EN? EN TIMME av 12. Du har alltså ELVA (!!) timmar att njuta av det fina vädret. Jag tycker inte heller om att träna när det är superfint väder ute, och man hela tiden känner att det snart är sommarlov o.s.v. 
Men det är då det är dags att plocka fram den mentala inre styrkan. Jag kan, jag vill. 
 

VM-GULD

Hela familjen satt verkligen bänkad framför matchen igår. Under tredje perioden hade jag även älskling i telefonen. Förlåt om du tappade hörseln! ;)
Blev så jävla glad att vi vann, det här behövde vi verkligen, på hemmaplan också. Där har vi inte vunnit på 27(!) år!
Körde på Sverige-tema idag, och det första man möts av när man anländer till skolan är "Va, vad har vi vunnit?" Trodde nästan att jag skulle falla ihop platt som en pannkaka på golvet. Hur kan man missa något sådant?!

Tidsinställt

Har anlänt hos pappa efter en rätt så störande dag. Känns som att någon vill ha mig kvar i Falun eller något.. För det första var bussen 20 minuter sen ungefär. Sedan fick den problem att åka på vägen, men det löste sig. 
Jag glömde mobilen och fick springa tillbaka upp och hämta den, vilket gjorde att tiden gick. När det var en minut kvar tills bussen skulle gå, kom jag på att jag hade glömt nycklarna till pappa hemma. Så vi fick åka hem och hämta de, och sedan fick mamma lov att skjutsa mig hit,haha herregud.
 
Vädret har jag i alla fall med mig, och snart kommer pappa hem. Vet inte vad vi ska hitta på än, men det visar sig. Lite skönt får jag väl erkänna att det är att komma ifrån Falun, även fast det händer en hel del där i helgen.

Internationella dagen mot homofobi + Norges nationaldag

Som ni läser ovan, 17 maj!
Men en dag mot homofobi? Varför behöver man ens ha en sådan dag? För mig är det oförståeligt hur man kan vara rädd, och till och med ha fobi för människors kärlek till varandra. Jag förstår inte ens vad skillnaden är mellan att älska någon med samma eller motsatt kön. Kärlek som kärlek. Hör också många som säger att de skulle bli rädda och tycka det är äckligt om någon av deras kompisar kom ut som homosexuell. Varför i helvete skulle man stöta på sin kompis? Blir rent ut sagt förbannad. Varför kan man inte bara få vara den man är utan att få så starka reaktioner? Don't get it.

Avest-a

Dagen tillbringades i Avesta med meine klasse och flera andra klasser, både från Hagagymnasiet, Martin-Kochgymnasiet och Karlfeldtgymnasiet där vi var. Karriät i handeln var det frågan om. Vi lyssnade till massa föreläsare som berättade om sin väg till framgång. Trodde jag skulle tuppa av p.g.a värmen på vägen hem, men nu är jag äntligen hemma och tänker stanna i solen resten av dagen!
Chillin with my friendos in tha sun

Havsgrönt

Blev väldigt positivt överraskad när jag fick se resultatet på två av nationella proven i engelska idag. Hade ställt in mig på ett F på det ena, men så står det ett fett D på pappret, överglad. 
Har dessutom precis mailat in min romananalys, vilket är det sista vi har att göra i svenskakursen. Så lite skola kvar när man tänker efter. 
 
Har snart avslutat min tid på Bup också, efter nästan 2 år. Det känns skönt, men samtidigt lite tomt, för vi har haft så fruktansvärt roliga och viktiga pratstunder. Hon jag pratar med, tyckte att mitt hår påminnde om medelhavet eftersom att det enligt henne var havsgrönt. Kände mig ful på en gång, haha. Färgen har ju gått ur en del, men havsgrönt?! Det får mig bara att tänka på svenska sötvattensjöar. Man vill ju att havet/vattnet ska vara riktigt klarblått, inte grönt..
Är mitt hår verkligen havsgrönt?

Tänkvärt citat

Citat från http://viras.se/

Efter tre timmar i frysen..

.. Var mjukglassen äntligen klar!
När vi var och handlade på City Gross idag så fann vi dessa underbara skapelser, mjukglass, som man kan göra hemma. Det smakar exakt som mjukglass dessutom. Det enda minuset är att den inte blir spritsad sådär fint som från en mjukglassmaskin.

I väntan på mjukglass..


Glass i vårsolen

Efter att ha setat i någon timme framför tvn i brist på saker att göra, bestämde vi för att ta oss ut till civilisationen, haha. Det vart en lekstund i parken med Engla och sedan en glass vid slussen. När vi satt och käkade glass, såg vi en gräsand som hade gjort illa foten och bara kunde stödja sig på ett ben. Stackars fick ingen mat då de andra bara tog allt för honom! ):

Grilla, Grillat, Grillade

Vi har precis kommit hem efter att ha varit iväg och grillat vid Stångtjärn. Hur mysigt som helst, Engla har badat som en tok och vi har ätit de godaste hamburgarna vi någonsin tillagat. Strax börjar Hela Sveriges Fredag på tv:n där William Spetz är med ikväll, härlig kväll!
 

Pogo

Måste uppmärksamma denna sjukt begåvade snubbe. Han gör remixer på olika filmer/serier. Han har flera miljoner views på sina klipp och över 200 000 prenumeranter på sin Youtube-kanal
 
Den är min absoluta favorit!

Gamla vänners dag

Tror dagen infall i måndags, med för någon dag sen hittade jag dessa bilder, på mig och en gammal vän 
 

Singoalla päronglass

Det vart gofika ute på balkongen när Lars tittade förbi. Jag och mamma hade köpt kakor, Singoalla päronglass. Verkligen värda att prova nästa gång ni ska till och fika. De smakar verkligen som päronglass, päronsplitt typ. Hur goda som helst.

Sommarjobb

När vi kom till skolan klockan 8 idag, fick vi reda på att lektionen var inställd, vilket betyder att vi inte började förrän 11.10. 
Men så kollade jag min mejl och så att jag fått svar av ett av de ställen jag sökt sommarjobb hos, kommunen. Jag har fått sommarjobb på ett äldreboende i tre veckor. Är verkligen överlycklig, min sommar är räddad! 
Nu: övningsköra

Frozen yoghurt och annanas

Har suttit i solen största delen i skolan, och hoppade i bikinin och la mig på balkongen och solade dirket. Så skönt! 
Till mellanmål gjorde jag frozen yoghurt och skar upp lite annanas. Finns det något somrigare?

Don't ever forget it!


24 skoldagar till sommarlov

Är så galet taggad inför sommarlov nu. Bara tre "provdagar" med nationella prov kvar och en inlämningsuppgift som är kvar att göra av skolan, härligt!
Var på ett intervallflex-pass idag på gymmet. Kändes rätt tufft att gå dit när det är så fint väder ute. Hade hellre legat i solen! Vi var endast fem stycken + ledaren, så det märks verkligen att sommaren är på väg, och att fler börjar träna ute. 
Titta termometern! Varmare ute än inne.. Kanske blir det en varm sommar i år ändå! :')

Strawberry ice cream and lemon pie

Mamma köpte hem dessa idag. Blev positivt överraskad. Riktigt goda!
Lemon pie var seriöst den godaste lokan jag druckit, omnom!

Humorgalan 2013

Igår kväll sändes humorgalan på Tv4, och som vanligt är det lika jobbigt när ögonen tårfylls, när man ser alla dessa människor som lever i missär. Jag blir så ledsen att det är så, men samtidigt så, hur mycket pengar av de vi bidrar med kommer till rätt ställe? Det vet man inte. 
Nog om det. YOHIO var en av de artisterna som var där och uppträdde. Han sjöng "Himlen är oskyldigt blå" vilket fick mig att bli positivt överraskad, killen kan verkligen sjunga. Love it.
bild: aftonkuriren.se
Klicka på bilden för att höra låten på Spotify.

RSS 2.0