Lilla Engla

För några veckor sen, ville Engla varken hoppa upp i sängen, soffan eller lägga sig i buren. Hon ville heller inte gå ut och såg ut att ha ont. Efter att ha varit till vetrinären första gången hittade de inget, vi fick istället smärtstillande som vi gav henne i två veckor. 
 
På återbesöket hos vetrinären hittade de en juvettumör, men som tur var så var den inte större än en ärta. Vi hade kommit in i tid om man säger så, den ska naturligtvis opereras bort. Engla fick fortsätta med smärtstillande, och korta promenader. 
 
Efter besök tre som var idag, röntgades Engla. Där såg de att hon drabbats av spondylos, som orsakar ryggsmärta hos framförallt äldre hundar, men hos boxrar finns en typ som är ärftlig. Sjukdomen orsakas av att rörligheten ökar mellan två kotor, och att kotorna med tiden "växer ihop" så att de bildas som bryggor mellan de. Man kan säga att ryggen stelopererar sig själv, men när detta sker har hunden inte ont längre, om inte en nerv skulle ligga i kläm.
 
På Engla hittade de pålagring mellan några kotor.. Men nu ska hon få både smärtlidring och sjukgymnastik i två månader innan tumören ska tas bort. 
 
Enda sedan hon kom hem har hon varit helt slut, eftersom hon fick lugnande innan röntgen. Lillskrutt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0