I lergryta

Kinesisk Kycklinggryta
4 portioner (2-2,5 litersgryta)

1 Kyckling, ca 1,2kg färsk eller djupfryst
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk färskriven ingefära
1 vitlöksklyfta (går att hoppa över)
4-5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
2-3 msk soja
1 röd paprika
1 selleristjälk
1 liten purjolök
1 morot
1 burk (ca 225g) bambuskott
(1 msk maizena)

Tina kycklingen om den är djupfryst. Lägg lergrytan i kallt vatten 10-15 minuter. Stycka kycklingen i små bitar och gnid in dem med salt, peppar och ingefära. Lägg ner dem i grytan (och pressa över vitlöken). Häll på buljong och soja. Lägg på locket. Ställ in grytan på gallret i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 200 grader. Låt grytan stå 30 minuter. Ansa och skölj grönsakerna. Skär dem i smala strimlor eller små bitar, även bambuskotten. Rör ner allt i grytan. Låt grytan stå ytterligare 30-60 minuter. Ta ut grytan och kontrollera att kycklingen är helt genomstekt, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. (Skyn kan redas med maizena utrörs i vatten så blir grytan simmigare.) Serveras med ris!
Eftersom att jag älskar att laga mat så gillar jag också att dela med mig av goda recept. Så varsegod! :)
Detta var riktigt gott, lika gott som det låter. :)
puss
/e

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0