Gurkan.

Valp avlivas om en vecka. Hjälp Gurkan att få ett gott nytt år

2010 fick ett tråkigt slut för Gurkan. I mitten av december hittade polisen den lilla engelska bulldoggvalpen skadad och ensam i skogen vid Jakobsberg, i Stockholm.

– Efter vård och mycket kärlek mår han mycket bättre, säger Miriram, djursjukvårdare på veterinärkliniken där polisen lämnade Gurkan.

Gurkan behöver omgående hitta ett nytt hem då han riskerar avlivning om en vecka.

 

– Alla vi som har pysslat om honom har blivit förälskade i honom men tyvärr kan ingen av oss ta hand om honom då vi redan har flera husdjur, säger djursjukvårdaren.

 

Gurkan är ca 4-6 månader gammal och förtjänar en andra chans. På kliniken har han träffat många människor och hundar, och är alltid lika glad och social mot alla, stora som små. Han älskar att äta och vara med, och vill gärna sitta i knäet och gosa.

 

Han bör komma till ett hem utan andra hundar eftersom han leker ganska bryskt. Som alla valpar behöver han mycket träning och en matte/husse med tålamod.

 

Gurkan är miljötränad, och han kan åka bil, tunnelbana, hiss och buss. Kort sagt; alla sätt där man inte behöver gå själv uppskattar han mycket. Sällskap är mycket viktigare för honom än långpromenader.

 

Det som gör det extra svårt för Gurkan att hitta ett hem är att han måste ha en strikt kost, på grund av en tidigare skada, för att inte framtida komplikationer ska uppstå. En kort del av hans tjocktarm är smalare än normalt, vilket gör att han inte får bli förstoppad utan måste äta mat och medicin som är snäll mot hans tarmar. Det kan bli aktuellt med operation i framtiden, men förhoppningen är att det med rätt kost kan undvikas.

 

Nu är det bråttom med att hjälpa Gurkan. Om han inte får ett nytt hem om en vecka så riskerar han att avlivas. Har du en plats i ditt liv för Gurkan? Vill du veta mer?

 

http://hundarutanhem.se/Just-nu/HJALP-GURKAN/

naw :/

puss

/e


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0