Morotssoppa med ingefära och citron

1-2 portioner
 
Ingredienser:
1 liten charlottenlök
1 msk riven ingefära
3 morötter
3-4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl grädde
 
citronkräm:
knappt en halv dl grädde
skalet av 1 citron
 
Gör såhär:
Hacka charlottenlöken, riv ingefäran och skär morötterna i slantar.
Fräs lök och ingefära och tillsätt sedan morötterna.
Häll på vatten och buljongtärningen.
Låt koka i 15-20 minuter.
Mixa soppan slät.
Häll i grädden och låt soppan koka upp.
Gör i ordning citronkrämen genom att blanda grädden med citronskalet.
Servera och häll på/garnera med citronkrämen!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0