Dagens middag

Citronkyckling med dill

4portioner:
  • 400g tinad eller färsk kycklingfilé
  • 2msk smör
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 3 dl hönsbuljong (av tärning)
  • 2dl vispgrädde
  • 1dl finhackad dill
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
1. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen, rör ner mjölet. Späd med buljong och grädde. Låt koka upp.
2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Lägg dem i såsen. Låt puttra i ca 15 minuter på svag värme. Rör om då och då. Späd ev med lite mer hönsbuljong.
3. Tillsätt dillen. Smaka av med citronsaft och kryddor.
4. Servera med kokt potatis eller ris.
Supergott!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0