Recept på langos
Vi gjorde langos på Hemkunskapen idag, så jag tänkte dela med mig av receptet! :)
Langos
ca 16 stycken
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt potatis (mosad)
1 tsk salt
ca 7 dl vetemjöl
mjöl till utbakning
olja till fritering
Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Blanda med mosad potatis, salt och mjöl.
Arbeta till en slät, blank och ganska lös deg.
Jäs degen 35-40 min.
Arbeta in lite mer mjöl i degen på mjölat bakbord.
Dela degen i 16 bitar.
Kavla ut ovaler, ca 15 cm långa.
Hetta upp olja, 3-4 cm i en tjockbottnad panna eller använd fritös(funkar med wokpanna).
Fritera bröden någon minut per sida tills de är gyllenbruna.
Lägg upp på galler eller hushållspapper.
Ät langos med valfritt tillbehör som: gräddfil eller creme fraiche, hackad lök, riven ost, strimlad skinka,
svart eller röd stenbitsrom.
puss
/e
Kommentarer
Trackback