Syrlig tomatsoppa med apelsin
Detta vart min lunch idag!
4 portioner
Ingridienser:
2 vitlöksklyftor
3 schalottenlökar
2 färska tomater
1 apelsin
olivolja att steka i
1 pkt passerade tomater (500g)
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 tsk vinäger
1 msk socker
salt
peppar
Gör såhär:
1. skala och finhacka vitlök och schalottenlök
2. Skala tomaterna, dela på mitten och gröp ur kärnorna. Skär sedan tomatköttet i små bitar
3. Dela apelsinen, pressa juicen ur ena halvan, och skär skivor av den andra
4. Hetta upp en kastrull, häll i olivoljan och fräs löken mjuk
5. Häll på passerade tomater, vatten och buljongtärningen
6. Tillsätt apelsinjuicen och smaka av med vinäger, socker, salt och peppar.
7. Till sist, lägg i tomatbitarna och låt dom bli varma. Det är godare att ha någon att tugga på när soppan förövrigt är slät. Servera sedan med en apelsinskiva i varje tallrik.
Istället för att ha en macka till, så gjorde jag en god sallad bestående av riven morot, gurka, tomat, och som topping hade jag rostade pumpakärnor, sesamfrön och kokos.
Kommentarer
Trackback